Vragen PVV over donker stationsgebied: "Onacceptabel"

ALMERE • Wo 20 oktober 2021 | 14:33 • Woensdag 20 oktober 2021 | 14:33

De PVV wil dat de gemeente de verlichtingsproblemen in het stationsgebied van Almere per direct verhelpt. In schriftelijke vragen aan de gemeente wil raadslid Julien van der Kolk opheldering over hoe het kan dat de gemeente op de hoogte is van de situatie, maar geen passende maatregelen heeft genomen.

Aanleiding voor de vragen is berichtgeving van Omroep Flevoland over de situatie in het stationsgebied. Uit de reportage blijkt dat bewoners en ondernemers zich onveilig voelen door de gebrekkige verlichting op het plein. Vanwege werkzaamheden is de gangbare verlichting op en rond het Stationsplein uitgeschakeld.

Van der Kolk stelt dat het donkere plein een "negatief beeld van Almere geeft en dat dit ook met het oog op de Floriade onwenselijke berichtgeving is en voorkomen had moeten worden." Ook vraagt het raadslid welke maatregelen de gemeente gaat nemen om de ondernemers in het gebied te compenseren. De duisternis zou een negatief effect hebben op de klandizie.

Aggregaat
De lampen die het plein normaal gesproken verlichten, werken al weken niet. Het gebied is daardoor erg duister. De gemeente weet van de duistere omstandigheden bij het station. "Op het station staan wat armaturen in storing en er is het een en ander uit in verband met de verbouwing van het Mandelaplein", laat een woordvoerder weten.

De gemeente heeft een aggregaat geplaatst met een bouwlamp erop, maar die verlicht bij lange na niet het hele Stationsplein. "En het maakt ook nog eens een hoop herrie. De buren slapen 's nachts niet", zegt Amel Brandenburg van café 't Boemeltje. Ook de algehele sfeer van het plein moet verbeterd worden zegt de PVV. Zo moet de gemeente overlast van zwervers en ongure types aanpakken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel