Kinderen gaan op skates over theatervloer van Kunstlinie

ALMERE • Wo 20 oktober 2021 | 17:30 • Woensdag 20 oktober 2021 | 17:30

Ramps, bars en quarter pipes. Ze waren allemaal te vinden in cultuurcentrum de Kunstlinie in Almere. De grote theaterzaal was voor één dag omgetoverd tot een heus skateparadijs.

"Ik vond het best wel spannend, want ik kon nog niet zo goed skaten", zegt een meisje met kniebeschermers en een helm. "Maar door die jongen heb ik veel nieuwe dingen geleerd."

De dag was georganiseerd door Skate Days, het promotieplatform voor skaten. Mede-oprichter Olaf de Koning gaf met collega's verschillende workshops aan het jonge talent. "We hebben een evenement met skateboarden, steppen en BMX. Eigenlijk ben je jezelf aan het uitdagen met je vriendjes en vriendinnetjes. En dat is het leuke eraan."

Door het regenachtige weer was het even improviseren voor de Kunstlinie. Want eerst zou het evenement op de Esplanade vlak voor het gebouw worden gehouden. Bo Naarden van de Kunstlinie: "Vanwege het weer toch maar de veilige route. Daarom lekker binnen skaten op het toneel van de grote zaal."

De skatedag is de aftrap van de expositie 'Streetcred' die in het voorjaar van 2022 in de Kunstlinie is te zien. Skaten behoort volgens Bo Naarden echt tot de street culture. "Almere is een echte skatestad. Dat kunnen we gerust stellen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel