Walibi wil virtuele wachtrij in 2022 laten terugkomen

BIDDINGHUIZEN • Do 21 oktober 2021 | 12:20 • Donderdag 21 oktober 2021 | 12:20

Bezoekers van Walibi Holland kunnen volgend jaar ook weer in een virtuele wachtrij staan voor bijvoorbeeld de achtbanen Goliath en Speed of Sound. Dat zegt woordvoerder Mandy van der Tak van het attractiepark in Biddinghuizen.

De online wachtrij bij Walibi Holland was even stopgezet voor de Fright Nights, maar de directie van het attractiepark heeft plannen om de wachtrij toch terug te laten keren. Er kwamen volgens Van der Tak veel positieve reacties op het systeem, dat ingevoerd werd vanwege de coronamaatregelen. "Het is voor de gasten heel fijn", aldus Van der Tak. "Ze kunnen zo veel relaxter wachten, omdat ze nog even naar de wc kunnen of nog even wat kunnen eten. We willen het systeem graag houden."

Als je een kaartje kocht bij Walibi, kreeg je een e-mail met een link om een tijdvak te reserveren voor de attracties. Bij de attractie werd er een QR code gescand waarbij gekeken werd of je gereserveerd had. "In de rij staan alleen mensen die gereserveerd hebben. Zo hoef je maar maximaal twintig minuten te wachten", legt Van der Tak uit.

Langer wachten bij storingen
Toch was er volgens Loopings.nl nog wel wat kritiek op de virtuele wachtrij. De website meldt dat bezoekers soms een uur extra moesten wachten bij de attractie. Volgens Van der Tak kwam dat niet vaak voor. "Het kan wel eens voorkomen dat er een storing is bij een attractie", legt ze uit. "We draaiden voorheen ook met een lagere capaciteit in de achtbaantreintjes vanwege de coronamaatregelen." De woordvoerder zegt dat bezoekers daardoor wel iets langer moesten wachten, maar als de treintjes weer vol mogen, zou het wachten minder lang moeten zijn. "Als alles goed gaat, hoeven bezoekers straks ook met de volle capaciteit minder lang te wachten. We zijn daarom ook niet bang om gasten te gaan missen in het park."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel