Operagezelschap La Mascotte oefent nieuwe opera voor zorginstellingen

EMMELOORD • Zo 24 oktober 2021 | 8:34 • Zondag 24 oktober 2021 | 8:34

Ze kunnen niet wachten om eindelijk weer de planken op te gaan. De leden van operagezelschap La Mascotte zetten bij het Cultuurbedrijf in Emmeloord de puntjes op de i. Ze oefenen hun eerste doorloop van de voorstelling 'Boccaccio' voordat deze in theater 't Voorhuys te zien is. "De eerste doorloop is de oefening die je dan doet met alle kostuums", zegt regisseur Jop van Gennip. "En we gaan vandaag knallen."

Deze voorstelling is speciaal gemaakt voor bewoners van woonzorginstellingen. "Dit is een pocketversie van de opera", zegt dirigent Marion Bluthard. "We hebben het ingekort zodat de opera hooguit een uurtje duurt. We hebben het verhaal compact gemaakt zodat iedereen het snapt, ondanks alle verwikkelingen en verwisselingen. Als je wilt weten of opera iets voor jou is, dan moet je hier zijn."

'Boccaccio- de waarheid laat zich niet verbranden' vertelt over het leven van de Italiaanse dichter en schrijver Giovanni Boccaccio. Zijn verhalen over liefdes en intriges verdelen het dorp waar hij woont. Bocaccio zelf wordt in de opera verliefd op een meisje dat is uitgehuwelijkt aan een prins. Boccaccio klimt in de pen om dat huwelijk te voorkomen.

De voorstelling voor bewoners van woonzorginstellingen is op zaterdag 6 november in 't Voorhuys. Er is nog ruimte. Bewoners kunnen zich opgeven via de begeleiding van de instelling waar zij wonen. De opera komt coronaproof op de planken. "We doen maximaal 100 mensen in de zaal zodat het superveilig is", zegt regisseur Van Gennip. "Het is natuurlijk een kwetsbare groep, dus we gaan verder dan de regels voorschrijven. Het is op grote afstand. Iedereen moet een QR-code tonen zodat het 100% veilig is."

Theater 't Voorhuys heeft op 6 november extra ruimte vrijgemaakt voor bezoekers in een rolstoel, zodat ook die de voorstelling kunnen bijwonen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via het mailadres secretaris@lamascotte.nl.

De uitvoeringen van deze opera van La Mascotte voor algemeen publiek staan gepland voor 19 en 20 maart 2022. En die zijn dan ook te zien in theater 't Voorhuys. Die versie van de opera 'Boccaccio' zal avondvullend zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel