Negentig asielzoekers extra naar azc Dronten

DRONTEN • Zo 24 oktober 2021 | 18:35 • Zondag 24 oktober 2021 | 18:35

In het asielzoekerscentrum bij Dronten kunnen 90 extra asielzoekers worden opgevangen. Dat blijkt uit berichtgeving van de NOS. Flevoland is daarmee één van de vijf provincies die gehoor heeft gegeven aan de dringende oproep van het kabinet om dit weekend met extra opvangplekken voor asielzoekers te komen. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers had vorige week al 400-500 plekken voor vluchtelingen gerealiseerd op het azc in Almere.

De extra opvangplekken zijn nodig vanwege de noodsituatie in het aanmeldcentrum in het Groningse Ter Apel. Daar moesten mensen deze week op de grond slapen omdat er te veel asielzoekers verbleven.

Flevoland, Overijssel en Utrecht hebben zich dit weekend gemeld met 90 plekken in Dronten, 100 in Hengelo en 100 opvangplekken in hotels in Amersfoort en Utrecht. In Drenthe zijn 150 asielzoekers ondergebracht in een voormalig hotel in Emmen. In Zeeland worden minimaal 100 vluchtelingen opgevangen in een evenementencentrum in Middelburg.

Correctie: de opvangruimte voor 90 extra asielzoekers in Dronten werd al in september gecreëerd, zo blijkt uit navraag bij het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers. Dit gebeurde op initiatief van het COA zelf en heeft geen relatie met de noodsituatie in Ter Apel

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel