Zeer diepe vertrouwensbreuk tussen Statenleden 50PLUS

FLEVOLAND • Di 26 oktober 2021 | 6:15 • Dinsdag 26 oktober 2021 | 6:15

Er is een zeer diepe vertrouwensbreuk ontstaan tussen de twee Statenleden van 50PLUS. Dat zegt fractievoorzitter Paul van der Starre. Hij zit samen met Marc van Rooij in Provinciale Staten, maar de vraag is hoe lang nog. Van der Starre beraadt zich op dit moment op de situatie en hij weet niet waar het toe leidt.

De vertrouwensbreuk vloeit voort uit de lijsttrekkersverkiezing binnen 50PLUS voor de gemeenteraadsverkiezingen in Almere. Zowel Van der Starre als Van Rooij wilden bij die verkiezingen van volgend jaar de kar trekken voor 50PLUS. Om beiden evenveel kans te geven werden er tussen hen en het afdelingsbestuur afspraken gemaakt. De afspraken gingen over of en hoe er campagne onder de leden mocht worden gevoerd.

Afspraken geschonden
Volgens Van der Starre heeft Van Rooij die afspraken op grove wijze geschonden waardoor de lijsttrekkersverkiezing totaal verkeerd is verlopen. Van Rooij zegt op zijn beurt dat hij eerlijk en met open vizier heeft gehandeld. Volgens hem kan het teleurstellend zijn als iemand de verkiezingen verliest. Van Rooij werd namelijk winnaar van de verkiezing en voert volgend jaar de lijst aan.

Van der Starre krijgt steun van Freek Appel, de fractievoorzitter van 50PLUS in Waterschap Zuiderzeeland. In een openbare brief schrijft Appel dat de verkiezing is uitgelopen op een Griekse tragedie waarbij Marc van Rooij 'de verrader' is, die Paul van der Starre een mes in de rug heeft gestoken. Almeerders die volgend jaar op 50PLUS zouden willen stemmen, moeten dat goed in hun achterhoofd houden, zo stelt Appel.

Afdelingsvoorzitter: "volgens protocol verlopen"
Afdelingsvoorzitter Pim Reinders van 50PLUS in Flevoland zegt dat de verkiezing volgens protocol en dus correct is verlopen. Geen van de betrokkenen wil Omroep Flevoland overigens te woord staan voor camera of microfoon.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel