Partij voor de Dieren niet blij met vergunning voor vuurwerkshow

ALMERE • Wo 27 oktober 2021 | 9:28 • Woensdag 27 oktober 2021 | 9:28

De Partij voor de Dieren in Almere heeft bezwaar tegen een vuurwerkshow aankomende zaterdag op de Esplanade. Het vuurwerk wordt die avond afgestoken vanwege het Hindoeïstische lichtjesfeest Diwali. Daarbij wordt de overwinning van het goede op het kwade gevierd.

Volgens Marjolijn Veenstra van de PvdD is er niet gekeken naar de gevolgen van het vuurwerk voor de flora en fauna. "Dat is ons wel beloofd door de gemeente." De provincie en de gemeente hebben inmiddels een vergunning afgegeven voor het afsteken van het vuurwerk. Daarom kan de partij de show niet meer tegenhouden. Veenstra is kritisch en hoopt dat er in de toekomst een andere keuze wordt gemaakt bij het verlenen van de vergunning.

Volgens de Partij voor de Dieren zijn er namelijk alternatieve shows, zoals met een drone of licht. In Almere zijn al plannen om de stad binnen een paar jaar vuurwerkvrij te maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel