Meerdere leden 50PLUS willen royement lijsttrekker, Van Rooij weet van niks

ALMERE • Wo 27 oktober 2021 | 20:52 • Woensdag 27 oktober 2021 | 20:52

Meerdere leden van 50PLUS hebben een verzoek ingediend bij het hoofdbestuur om de Almeerse lijsttrekker Marc van Rooij te royeren. Het hoofdbestuur van 50PLUS bevestigt het verzoek. De partij laat weten grondig naar het verzoek te kijken en de argumentatie en de feiten bij het verzoek te controleren. Wie het royementverzoek hebben ingediend wil het hoofdbestuur niet zeggen.

Marc van Rooij laat desgevraagd weten niks te hebben gehoord over een plan tot royement. Hij gaat er van uit dat het hoofdbestuur professioneel naar het verzoek kijkt. "Als gekozen statenlid en lijsttrekker 50PLUS Almere heb ik het vertrouwen van de kiezer en het merendeel van de leden van 50PLUS." Dinsdag kwam Van Rooij ook in het nieuws door een vertrouwensbreuk tussen hem en collega-Statenlid Paul van der Starre.

Het hoofdbestuur van 50PLUS laat weten dat als er onenigheid is bij een lokale afdeling, dat het hoofdbestuur dan met de betrokkenen in gesprek gaat. Beide Statenleden van 50-PLUS willen bij de gemeenteraadsverkiezing in Almere de lijsttrekker zijn. Bij een interne verkiezing is het Marc van Rooij geworden. Volgens tegenkandidaat Van der Starre heeft Van Rooij afspraken op grove wijzen geschonden die over het intern campagne voeren zijn gemaakt.

Paul van der Starre krijgt steun van fractievoorzitter Freek Appel van de 50PLUS-fractie in Waterschap Zuiderzeeland. In een brief noemt Appel de verkiezing een Griekse tragedie waarbij Marc van Rooij 'de verrader' is, die Paul van der Starre een mes in de rug heeft gestoken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel