Provincie en gemeente tekenen contract over zuidelijke rondweg

LELYSTAD • Vr 29 oktober 2021 | 14:10 • Vrijdag 29 oktober 2021 | 14:10

De nieuwe rondweg aan de zuidkant van Lelystad is weer een stuk dichterbij. De gemeente en de provincie hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. De twee nieuwe wegen gaan 39 miljoen euro kosten. De provincie betaalt 24 miljoen euro voor de Laan van Nieuw Land, Lelystad 15 miljoen voor de Verlengde Westerdreef.

De twee wegen gaan een rondweg vormen die de doorstroming en de bereikbaarheid moet verbeteren. De weg sluit direct aan op de A6 waardoor onder meer de Larserdreef moet worden ontlast. Daarbij spelen ook de ontwikkelingen rond Nationaal Park Nieuw Land en woningbouw in Lelystad-Zuid een rol.

De komende tijd worden er onder meer geluid- en natuuronderzoeken gehouden. Verder gaat de gemeente overleggen met organisaties en inwoners, zodat die hun wensen kenbaar kunnen maken. Het is de bedoeling dat in 2025 wordt begonnen met de aanleg van de wegen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel