Omwonenden van N352 hebben veel last van toenemende verkeersdruk: willen oplossing

KRAGGENBURG • Vr 29 oktober 2021 | 17:45 • Vrijdag 29 oktober 2021 | 17:45

Aanwonenden van de Repelweg (N352) in Marknesse hebben veel last van de hoeveelheid verkeer die langs hun huis raast. Ze willen dat de provincie er een oplossing voor verzint. Volgens de bewoners zijn wegen in de buurt verkeersluwer gemaakt, waardoor bij hen voor de deur meer verkeer langsrijdt. Ze zeggen dat het ook komt door toenemend toerisme in het naastgelegen Waterloopbos.

Buurtbewoner Rob van der Kamp stuurde twee weken geleden een brief naar de provincie. Volgens hem is de Repelweg de laatste jaren verbreed en werd het wegdek aangepakt. Dat moest geluidsoverlast voorkomen, maar Van der Kamp ervaart juist meer overlast door de toenemende drukte. "Men heeft de Kadoelerweg een beetje afgesloten. Dat is een 60-kilometerweg geworden met verkeersdrempels. Dus al het verkeer, ook al moet het naar Zwolle, rijdt hier langs." Volgens hem is het de hele dag druk. "Het begint 's morgens om 4.30 uur en het gaat door tot 23.30 uur."

Harmpje de Witte ervaart ook overlast. "Ze rijden te snel en het is hier veel drukker geworden", zegt zij. "En dat komt er nog een hotel." Van der Kamp gaf in zijn brief meerdere oplossingen aan. Zo wil hij de snelheid op de Repelweg omlaag hebben van 80 naar 60 kilometer per uur en vraagt hij om drempels. Hij roept ook op tot een weg over of onder de Zwartemeerdijk, tussen de N50 en de brug van Kraggenburg naar Overijssel. "Het gevolg daarvan is dat er veel minder verkeer over de Kraggenburgerweg, Repelweg en Kadoelerweg gaat."

'Er moet snel wat gebeuren'
Van der Kamp hoopt dat er snel wat gaat gebeuren. "Dat hangt ervan af hoe men ertegen aan kijkt en of men wat wil. Wij willen best met alle mogelijke manieren meedenken." De Witte hoopt dat het verkeer vooral zachter gaat rijden. "En dan mag er van mij een extra weg bijkomen dat ze ergens anders langsgaan." De provincie laat weten de brief van Rob van der Kamp te hebben ontvangen. Volgens een woordvoerder wordt de brief gelezen en krijgen de bewoners een reactie. Wanneer dat exact gebeurt, kon de woordvoerder nog niet zeggen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel