Antonius Ziekenhuis: opnamestop coronapatiënten, veel Urkers

URK • Vr 29 oktober 2021 | 18:49 • Vrijdag 29 oktober 2021 | 18:49

Het Antonius Ziekenhuis in Sneek heeft een opnamestop ingesteld voor patiënten met corona omdat het aantal te groot is geworden. Op de verpleegafdelingen liggen veel Urkers. In totaal gaat het om 70 tot 80 procent van alle coronapatiënten, zegt Ate van der Zee tegen Omrop Fryslân. Hij is voorzitter van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen Noord-Nederland.

De situatie is volgens hem reden tot zorgen. "Geleidelijk aan gaan we de coronacapaciteit opschalen, maar de vraag is wanneer dat weer ten koste gaat van de gewone zorg."

Sneek is voor het noordelijke deel van Flevoland het ziekenhuis waar coronapatiënten naartoe moeten. Mensen met corona die in de buurt van de Friese plaats wonen, moeten nu ergens anders worden opgenomen. Dat gebeurt in Heerenveen en Leeuwarden.

Ziekenhuis: duidelijke toename
Het Antonius Ziekenhuis heeft in totaal zes IC-bedden. Alle bedden zijn in gebruik. Volgens Omrop Fryslân komt de helft van de patiënten van Urk. Het Antonius Ziekenhuis zelf wil geen verdere details geven over de hoeveelheid patiënten op de IC en wat hun aandoening is.

Het ziekenhuis bevestigt wel dat er een duidelijke toename van het aantal Urker patiënten te zien is dat in het ziekenhuis behandeld wordt. "Dat is het signaal dat we vrijdag ook naar de buitenwereld hebben willen afgeven."

Update 30/10: Reactie Antonius Ziekenhuis toegevoegd met o.a. het totaal aantal IC-bedden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel