Indonesische verpleegkundigen aan de slag in Flevoland

FLEVOLAND • Wo 3 november 2021 | 8:21 • Woensdag 3 november 2021 | 8:21

Ruim twintig Indonesische verpleegkundigen gaan binnenkort als stagiair aan de slag bij Woonzorg Flevoland. Zij hebben in hun eigen land al een zorgopleiding gevolgd, maar krijgen hier met een studiebeurs de kans om een internationaal erkend HBO-diploma te behalen.

Volgens Woonzorg Flevoland is er in Indonesië een teveel aan verpleegkundigen op HBO- en WO-niveau waardoor de verplegers niet aan het werk kunnen in hun eigen land. Hier is juist een schaarste terwijl het aantal ouderen in de zorg toeneemt.

"Als zorginstellingen vissen we allemaal in dezelfde vijver bij het werven van zorgpersoneel," vertelt John Bos, voorzitter Raad van Bestuur Woonzorg Flevoland. "Met de komst van onze Indonesische collega’s beschikt Woonzorg Flevoland de komende vier tot vijf jaar over zeer gemotiveerde en opgeleide mensen. Het helpt ons bij het arbeidsmarktvraagstuk en we bieden prachtige ontwikkelkansen. En het geeft continuïteit. Dat is goed voor onze bewoners en cliënten."

Het idee is dat het traject voor Indonesië ook goed is omdat de studenten hier extra kennis en ervaring opdoen. De studenten zijn geselecteerd door een organisatie die ook de komst naar Nederland regelt. Naar verwachting komen de 22 studenten volgende week aan. In samenwerking met enkele woningcorporaties in Lelystad en Almere is huisvesting voor hen geregeld.

Volgens Bos is het een initiatief dat wanneer het succesvol is ook een vervolg zal krijgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel