BIJ1 houdt solidariteitsmars voor gedupeerden toeslagenschandaal

ALMERE • Wo 3 november 2021 | 12:46 • Woensdag 3 november 2021 | 12:46

BIJ1 Almere houdt donderdag 11 november een solidariteitsmars voor de gedupeerden van de toeslagenaffaire. Het is die dag precies twee jaar geleden dat gedupeerde ouders bij de Belastingdienst in Rotterdam aandacht vroegen voor de kwestie.Volgens organisator Anneke Dalger is de mars in Almere nodig om solidariteit te tonen met de gedupeerden uit de wijde omgeving.

De solidariteitsmars in Almere begint op de Esplanade en gaat naar het belastingkantoor aan de Dreesweg. Onderweg zingen ouders een protestlied. Ze lopen met een lampion en een lege zak vanwege Sint Maarten. Volgens Dalger is het niet de bedoeling dat omstanders wat in de zak doen, maar de Belastingdienst. "De mensen zitten met een lege zak die gevuld moet worden", zegt zij. Op de route vragen de gedupeerden aandacht voor de toeslagenaffaire. In heel Almere zouden zo'n 2.200 mensen getroffen zijn.

'Ouders uit de wijde omgeving zijn welkom'
Dalger verwacht zo'n 100 deelnemende ouders. Volgens haar is iedereen uit de wijde omtrek welkom. "Uit heel Flevoland, Het Gooi, Amsterdam." De organisatie heeft de mars bij de gemeente aangekondigd. Dat moet 48 uur van tevoren gebeuren, een vergunning is niet nodig. Dalger wil de ouders wel vragen om anderhalve meter afstand te houden. Dat moet gebeuren met stukken touw die de deelnemers tussen elkaar moeten houden.

'Geen verkiezingsretoriek'
BIJ1 doet volgend jaar maart mee aan de raadsverkiezingen in Almere. Dalger vindt niet dat de solidariteitsmars een optocht voor de bühne is. "We zijn alleen maar bezig om die groep aandacht te geven", zegt zij. "Het gaat niet om ons, het gaat gewoon om de getroffenen. Iemand moet het doen."

De mars in Almere is donderdag 11 november van 15.30 tot 17.30 uur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel