Wiettelers gestart met voorbereidingen voor landelijk wietexperiment

ALMERE • Do 4 november 2021 | 15:56 • Donderdag 4 november 2021 | 15:56

Zeven wiettelers zijn begonnen met het zo inrichten van hun bedrijf, dat ze legaal hennep en hasj kunnen produceren voor de verkoop in coffeeshops. De wiet wordt gebruikt voor een landelijk experiment waar de gemeente Almere en negen andere Nederlandse steden aan meedoen. In het wietexperiment wordt onderzocht of het mogelijk is om de teelt van cannabis legaal te maken. Nu kopen coffeeshops de wiet illegaal aan de achterdeur. Het is niet duidelijk waar de telers zich vestigen.

De start van het experiment werd afgelopen juli nog voor onbepaalde tijd uitgesteld. De telers gaven toen aan meer tijd nodig te hebben om kwalitatief goede hasj te leveren. Demissionair ministers Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en De Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) bepalen samen met de betrokken burgemeesters en telers het startmoment waarop er geleverd kan worden aan coffeeshops. Dat hangt af van de tijd die telers nodig hebben om alles klaar te maken en er moeten lokale omgevingsvergunningen worden verstrekt.

Het streven is om in de tweede helft van 2022 te starten. De proef duurt dan vier jaar. De deelnemende coffeeshops mogen uitsluitend hennep en hasj verkopen die afkomstig zijn van de aangewezen telers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel