Burgemeester: zonder Lelylijn heeft extra woningbouw geen zin

NOORDOOSTPOLDER • Zo 7 november 2021 | 11:45 • Zondag 7 november 2021 | 11:45

De Lelylijn is voor de gemeente Noordoostpolder één van de voorwaarden om een bijdrage te leveren in de strijd tegen het nationale woningtekort. Dat zegt burgemeester Roger de Groot in het programma Over Flevoland Gesproken. Noordoostpolder denkt na over de bouw van 5.000 tot 10.000 extra huizen, maar dat heeft volgens De Groot alleen zin als er goede verbindingen zijn. Het gaat in zijn ogen dan om wegen én openbaar vervoer.

De Lelylijn moet van Lelystad via Emmeloord naar Groningen gaan lopen, en wordt fanatiek gepromoot door overheden in het noorden van het land. Ook Roger de Groot is een enthousiast pleitbezorger: "Die Lelylijn had er natuurlijk zeventig jaar geleden al moeten liggen."

Wonen met ruimte om je heen in Noordoostpolder is volgens de burgemeester nog aantrekkelijker als je snel op je werk kunt zijn via het openbaar vervoer. "Het is heel belangrijk om snel in de Randstad te kunnen zijn voor woonwerk-verkeer", zegt De Groot. Daarnaast noemt hij het belangrijk dat Noordoostpolder met de Lelylijn een betere aansluiting krijgt op Europa, nu overal wordt gewerkt aan verbetering van de treinverbindingen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel