Eerste supermarkt Duin opent deze week deuren

ALMERE • Ma 8 november 2021 | 8:01 • Maandag 8 november 2021 | 8:01

De eerste supermarkt in de Almeerse wijk Duin opent komende woensdag de deuren. Supermarkt PLUS gaat een prominente plek innemen in de DUINhal. Dit is een ontmoetingsplek aan de boulevard, waar onder meer verschillende (pop-up) winkels te vinden zullen zijn.

De DUINhal is 7.000 vierkante meter groot. Die oppervlakte is volgens makelaar Van der Linde bijna helemaal verhuurd. Naast de supermarkt komt er in ieder geval een surf- en kiteshop. Over de andere ondernemers wil de makelaardij voorlopig niets kwijt. De DUINhal opent op 1 januari officieel de deuren.

De supermarkt PLUS moet volgens eigenaar Ed Slooten niet alleen een plek voor de dagelijkse boodschappen worden. Hij wil er een plek voor de buurt van maken en voegde daarom allerlei functies toe. Naast de winkel is er straks ook een restaurant en een afhaalbalie voor bezoekers van het nabijgelegen strand. In de toekomst gaat de buitenschoolse opvang in DUIN gebruik maken van de kookstudio.
In de supermarkt gaan in eerste instantie zo'n 70 medewerkers aan de slag. Die komen volgens de ondernemer vooral uit Almere. Amsterdammer Slooten gaat de supermarkt samen met zijn dochter runnen. Ook al komt de familie niet uit Almere, de band is er wel: "Ik heb altijd wel met de haven een relatie gehad, we kwamen hier regelmatig aan. We zitten in Amsterdam. Ons oog is hierop gevallen en we zijn echt heel blij dat we dit stekje ontdekt hebben. Want het is echt heel gaaf."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel