Drukte in Flevolandse GGD-teststraten mede door ziek personeel

FLEVOLAND • Ma 8 november 2021 | 20:23 • Maandag 8 november 2021 | 20:23

Het is druk in de GGD-teststraten in Flevoland. De drukte wordt deels veroorzaakt doordat steeds meer mensen zich willen laten testen, maar ook door ziektemeldingen onder GGD-personeel. Daardoor kunnen niet alle testlijnen op dit moment geopend worden, laat een woordvoerder weten.

Het is daardoor mogelijk dat de wachttijd om een test te kunnen laten doen, langer dan een dag is, aldus de GGD. De uitslag wordt nog wel binnen 24 uur na het afnemen van de test bekendgemaakt.

Naast de ziektegevallen onder eigen personeel zijn er ook nog steeds openstaande vacatures voor werk in de teststraten, zo laat de GGD-woordvoerder weten.

Het aantal Flevolanders dat zich laat testen, is sinds een week of zes weer flink aan het stijgen. In de week van 27 september bezochten iets meer dan 3.000 Flevolanders de teststraten van de GGD. Vorige week waren dat er bijna 8.000. Het aandeel positieve testen is in die zes weken gestegen van tien naar bijna twintig procent. Dinsdagmiddag wordt de nieuwe RIVM-update bekendgemaakt, maar het is al duidelijk dat het aantal besmettingen in Flevoland opnieuw flink zal stijgen ten opzichte van vorige week. Toen waren de weekcijfers 1.343 besmettingen, 26 ziekenhuisopnames en één sterfgeval door COVID-19.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel