Burgemeester noemt opnemen gesprekken gemeentehuis buitenproportioneel

DRONTEN • Di 9 november 2021 | 19:57 • Dinsdag 9 november 2021 | 19:57

Burgemeester Jean Paul Gebben van Dronten denkt dat het opnemen van gesprekken in de spreekkamers van het gemeentehuis buitenproportioneel is. Het cameratoezicht wordt de komende weken kritisch tegen het licht gehouden. "We zijn nu over de maatregel in beraad", reageert Gebben bij EditieNL.

De beeld- en geluidsopnames worden gemaakt in een aantal spreekkamers van het Sociaal Domein. Dat is een afdeling waar bijvoorbeeld gesprekken worden gevoerd over het aanvragen van een uitkering. Reden voor de opnames is de veiligheid van de medewerkers, zegt burgemeester Gebben. "Er zijn mensen die nogal tekeer kunnen gaan."

Oppositiepartijen GroenLinks, PvdA en de SP zetten daar vorige maand al hun vraagtekens bij. Volgens Paul Vermast van GroenLinks staat de veiligheid van de medewerkers op het gemeentehuis voorop, maar hij vindt het te ver gaan dat alle gesprekken worden opgenomen. De burgemeester plaatst nu dus ook zelf vraagtekens bij de aanwezigheid van een camera. "Je moet je wel afvragen of voor een aantal gevallen waarbij dat voorkomt, je zo'n maatregel moet nemen."

Het college van burgemeester en wethouders zal binnenkort antwoord geven op de vragen van de oppositiepartijen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel