LTO Noord niet eens met plannen voor huisvesting arbeidsmigranten aan Roodbeenweg

DRONTEN • Wo 10 november 2021 | 13:27 • Woensdag 10 november 2021 | 13:27

LTO Noord adviseert de gemeente Dronten om arbeidsmigranten te huisvesten op industrieterreinen. De belangenorganisatie van agrariërs kan zich niet vinden in het plan van Eric Daniëls voor de huisvesting van 300 arbeidsmigranten aan de Roodbeenweg.

In de brief adviseert LTO de gemeente om 'duurzame huisvesting te realiseren op de industrieterreinen'. "Het buitengebied van Dronten moet niet gebruikt worden om buitenlandse medewerkers te huisvesten die niet in de agrarische sector werkzaam zijn", schrijft de organisatie.

De agrariërs noemen meerdere argumenten waarom ze tegen het initiatief van Daniëls zijn. Ze wijzen op de verkeerssituatie en zijn bang dat omliggende bedrijven 'op slot gaan'. LTO vermoedt dat de toekomstige bewoners niet in de agrarische omgeving aan het werk gaan maar op de industrieterreinen in Dronten of in buurgemeenten.

Ook zit het LTO dwars dat maatschap Twisk, twee boerderijen verder, heel ver is met de huisvesting van arbeidsmigranten: "Het huidige initiatief van Daniëls zou dit weleens kunnen dwarsbomen". Volgens LTO heeft Twisk zich keurig aan de afspraken met de gemeente gehouden door eerst met de buurt te overleggen.

Bereikbaarheid
De gemeente Dronten wees eerder een plan voor grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten aan de Rietweg af. Volgens LTO Noord was dit een geschikte locatie omdat het goed te bereiken is. "Het is buiten de bebouwde kom, maar niet te ver van alle voorzieningen."

De arbeidsmigranten horen volgens LTO in de woonkernen of op de bedrijventerreinen. De boerenorganisatie wijst erop dat de werknemers op de fiets naar het werk kunnen als ze op industrieterreinen wonen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel