Ontwerp voor nieuw skatepark Beatrixpark is klaar

ALMERE • Wo 10 november 2021 | 17:27 • Woensdag 10 november 2021 | 17:27

Het ontwerp voor een nieuwe skatebaan in het Beatrixpark in Almere Stad is klaar. De organisatie SkateOn heeft een ontwerp gepresenteerd om de skatebaan in het park te vernieuwen. Damiaan Winkelman van SkateOn zegt komende week te beginnen met de werkzaamheden.

Het skatepark zou niet meer voldoen aan de veiligheidseisen en moet daarom worden aangepast. "Het is een klus waar we al jaren mee bezig waren", zegt Winkelman. "Door de jaren heen bleek dat de oude voorziening echt wel aan vervanging toe was."

Volgens de organisatie zijn er voor het plan bestaande elementen gebruikt en worden er nieuwe elementen toegevoegd. "Er lag al een oude snakerun", zegt Winkelman. "Dat is een soort slangvormig skate-element. Daar komt een nieuwe laag beton op en we gaan hem ook wat makkelijker maken, want hij was vroeger heel steil. We gaan hem wat soepeler maken met wat flauwere bochten."

Wie heeft het ontwerp bedacht?
Het plan is ontworpen samen met een aantal lokale skaters. "We hebben heel veel overleggen gehad om zo alle wensen van de gebruikers in het ontwerp te verwerken", aldus Winkelman. Deze week wil Winkelman al beginnen aan de renovatie. "Eerst worden er nog allerlei sloopwerkzaamheden gedaan", zegt Winkelman. Almeerders kunnen nog hun terugkoppeling geven op de plannen. Winkelman verwacht dat het skatepark ergens in juni volgend jaar klaar is en opgeleverd kan worden.

Het skatepark zoals het er nu bij ligt

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel