Raad Urk protesteert tegen 'tweedeling' door invoering coronabewijs

URK • Do 11 november 2021 | 13:12 • Donderdag 11 november 2021 | 13:12

Een meerderheid van de gemeenteraad op Urk verzet zich tegen de tweedeling in de samenleving die in haar ogen is ontstaan door het coronatoegangsbewijs. De partij Hart voor Urk ondersteunt samen met Gemeentebelangen en de SGP een voorstel van de PVV. Zij willen dat het college van B en W op Urk naar het kabinet stapt en vertelt dat deze vorm van discriminatie niet te rechtvaardigen is.

Volgens raadslid Frans Lucas Brouwer van Hart voor Urk is de tweedeling in de samenleving nu al zichtbaar. "Dat is heel duidelijk te zien, bijvoorbeeld als je naar het restaurant of ergens anders naartoe wil waar je een coronatoegangsbewijs voor nodig hebt." Brouwer noemt het discriminatie. "Je mag iets wat een ander niet mag."

Gemeentebestuur richting Den Haag
Hart voor Urk ondersteunt daarom het voorstel van de PVV. Brouwer acht de kans groot dat het voorstel wordt aangenomen, en het college naar Den Haag moet om zijn zorgen kenbaar te maken. "De landelijke politiek laat zich niet snel iets zeggen, maar we vonden dit onze plicht. Je kan ook niets zeggen en erin meegaan", doelt het Urker raadslid op de invoering van het coronabewijs.

Brouwer vreest ervoor dat er nog meer stappen worden gezet waarmee niet-gevaccineerde mensen worden 'uitgesloten'. Onder meer de 2G-regel, waarbij alleen gevaccineerden en mensen die onlangs corona hebben gehad, toegang krijgen tot bijvoorbeeld de horeca, theaters, bioscopen en professionele sportwedstrijden. "Dat gaat alle perken te buiten en splijt de samenleving, families en bedrijven. Het heeft geen stop meer."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel