Gemeente zet streep door plan voor bouw 200 woningen in Muziekwijk

ALMERE • Do 11 november 2021 | 15:39 • Donderdag 11 november 2021 | 15:39

De gemeente Almere ziet af van het bouwen van 200 sociale huurwoningen aan de Youri Egorovweg in de Almeerse Muziekwijk. Bewoners waren boos over de voorgenomen bouw, omdat daarvoor veel groen en een speelveld moesten verdwijnen.

Omwonenden werden vooraf door de gemeente geïnformeerd over de plannen. Vervolgens lekte een brief over de bouw van de huizen uit via Facebook. Ook werd het schrijven door brievenbussen in de buurt gegooid. Inmiddels hadden meerdere buurtbewoners al een gesprek gevoerd met de gemeente en een brief gestuurd naar de raad.

De gemeente laat weten dat een verkennend gesprek is gevoerd met een belangenverenging van bewoners en ‘dat deze locatie vooralsnog niet in ontwikkeling wordt genomen’. De bewoners krijgen een brief waarin dat besluit wordt meegedeeld.

De gemeente had de locatie bij de Youri Egorovweg op het oog omdat er in de Muziekwijk nog weinig woningen voor starters zijn. Sommige buurtbewoners waren bang dat de waarde van hun huis, die nu rond een half miljoen euro ligt, zal dalen.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Omroep Flevoland en 1Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel