Urk krijgt nieuwe, tijdelijke GGD-testlocatie

URK • Do 11 november 2021 | 21:57 • Donderdag 11 november 2021 | 21:57

Er komt binnenkort een nieuwe, tijdelijke GGD-teststraat op Urk. Dat zei wethouder Freek Brouwer van Urk donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering.

"We hadden een locatie op het oog, maar die is op het laatste moment niet doorgegaan", vertelt de wethouder. Brouwer is in gesprek met de GGD over een nieuwe teststraat. "We hopen zeer binnenkort met concrete informatie over de locatie te komen."

Duidelijker communiceren
De ChristenUnie maakt zich zorgen over het stijgende aantal coronabesmettingen in het dorp. Volgens raadslid Ria Visser zijn zelftesten op Urk vaak uitverkocht en moeten zorgmedewerkers geregeld ver reizen voor een GGD-test. Ook is er veel verwarring onder Urkers over de afgenomen test in de testen-voor-toegang-locatie, gaf zij aan.

Wethouder Brouwer belooft beter te communiceren dat de testen-voor-toegang-locatie een sneltest aanbiedt en niet een PCR-test, die het meest betrouwbaar is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel