Thuis afvalscheiden definitief van de baan

ALMERE • Vr 12 november 2021 | 10:31 • Vrijdag 12 november 2021 | 10:31

Almeerders mogen in de toekomst definitief een groot deel van hun afval weer bij elkaar gooien. De gemeenteraad ging donderdagavond tijdens de Politieke Markt akkoord met het zogenoemde nascheiden. Inwoners van de gemeente mogen dan hun plastic, metaal en drankverpakkingen bij het restafval gooien. Na het ophalen wordt het afval dan machinaal alsnog uit elkaar gehaald. Andere soorten afval zoals GFT, papier en glas moeten nog wel zelf gescheiden worden.

Een meerderheid van de Almeerse politiek vindt deze zogenaamde PMD+ methode beter dan het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om inwoners thuis hun afval te laten scheiden. Almeerders moeten in dat geval minstens drie afvalbakken gebruiken.

Vorige maand werd al duidelijk dat een meerderheid van de gemeenteraad een voorkeur had voor nascheiden. Nu is de beslissing officieel. Wanneer het nieuwe afvalsysteem in gaat, is nog niet bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel