ChristenUnie stelt vragen over afblazen woningbouw Muziekwijk

ALMERE • Vr 12 november 2021 | 13:06 • Vrijdag 12 november 2021 | 13:06

De ChristenUnie in de gemeenteraad van Almere wil weten waarom de gemeente afziet van het bouwen van 200 woningen in de Muziekwijk. Bewoners waren boos over de geplande woningbouw bij de Youri Egorovweg omdat daarvoor veel groen en een speelveld zouden moeten wijken. Ook vreesden ze dat de waarde van hun woningen zou dalen.

De gemeente liet donderdag weten dat een verkennend gesprek is gevoerd met een belangenverenging van bewoners en ‘dat deze locatie vooralsnog niet in ontwikkeling wordt genomen’. De ChristenUnie is er verbaasd over dat ‘plannen in een ogenschijnlijk vergevorderd stadium ineens door het college van tafel lijken te zijn gehaald, zonder dat de raad over de wenselijkheid hiervan heeft kunnen spreken’.

In vragen aan het college van burgemeester en wethouders schrijft de gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie: “We zitten in een grote woningnood en we komen aan alle kanten sociale huurwoningen tekort. Het college liet eerder weten deze plek uitgekozen te hebben omdat er nog weinig starterswoningen beschikbaar zijn in Muziekwijk. Bezwaren van omwonenden willen we niet zomaar opzij zetten, maar samen kijken naar oplossingen en denken in mogelijkheden.”

De ChristenUnie is geen groot voorstander van bouwen in het groen, maar zegt niet te snappen waarom dat wel gebeurt in bijvoorbeeld Pampushout en niet in de Muziekwijk. De partij wil weten of het plan definitief van de baan is, waarom de gemeenteraad niet op de hoogte was en of het plan alsnog naar de raad kan worden gestuurd.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Omroep Flevoland en 1Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel