Radio Lelystad krijgt geld voor verplaatsen antenne

LELYSTAD • Wo 17 november 2021 | 6:36 • Woensdag 17 november 2021 | 6:36

De lokale omroep Radio Lelystad krijgt jaarlijks een extra subsidie voor het verplaatsen van de antenne naar de tv-toren bij Batavia Stad. Dat heeft de gemeenteraad dinsdagavond besloten. Het gaat om een bedrag van zo'n 10.000 euro. De omroep had een aanvraag voor het verplaatsen van de zender ingediend om op die manier weer te horen te zijn via de FM.

Het radiostation zond eerder uit via een zender die stond op het voormalige politiebureau aan het Zuiderwagenplein. Toen de stroom in dat gebouw in september werd afgesloten, viel ook de zender uit. Hierdoor is Radio Lelystad sindsdien niet te beluisteren geweest via de FM-frequentie.

De omroep vond een nieuwe plek voor hun zender op de tv-toren bij Batavia Stad. Maar dat gaat 9.668 euro extra kosten per jaar. Dat gaat de gemeente Lelystad betalen. Verschillende fracties hadden hierom gevraagd. "Met haar informatieve programma’s heeft Radio Lelystad een intermediair functie tussen de bevolking en het lokale stichting- en verenigingsleven, met maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en de overheid", schrijven de partijen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel