School zwaar de dupe door dubbele diefstal schoollaptops

LELYSTAD • Vr 19 november 2021 | 16:47 • Vrijdag 19 november 2021 | 16:47

Basisschool De Toermalijn in de Jol in Lelystad is in een week twee keer bestolen van schoollaptops. Volgens de school zijn in totaal 28 laptops uit de kluis gestolen en is er daarnaast veel schade aan het gebouw aangericht.

Dinsdagochtend trof de schoolleiding een koud gebouw aan. De oorzaak werd snel duidelijk, dieven hadden namelijk het glas ingeslagen om binnen te komen. Ze trokken in een klaslokaal een kluis met daarin veertien laptops van de muur en gingen er vandoor.

Vrijdagochtend bleken de dieven opnieuw te hebben toegeslagen. Opnieuw was in een klaslokaal de kluis met laptops het doelwit.

Volgens de school is het een drama voor de leerlingen, die voor veel schoolopdrachten op de computers aangewezen zijn. Het is ook nog maar de vraag hoeveel de school vergoed krijgt van de verzekering, omdat de laptops niet meer nieuw waren.

Voor dit weekend heeft de schoolleiding alle overige laptops uit de school gehaald om nog meer ellende te voorkomen. De politie is op zoek naar getuigen van de inbraken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel