Veroorzaker Nijntje-incident gooide 'irritante pop' in de vuilnisbak

ALMERE • Za 20 november 2021 | 11:18 • Zaterdag 20 november 2021 | 11:18

De man die waarschijnlijk verantwoordelijk is voor een grote politie-actie bij de Grondstoffen- en Afvaldienst in Almere Haven heeft zich gemeld. De politie kwam in de nacht van donderdag op vrijdag in actie omdat een nachtbewaker een stem had gehoord. Het bleek uiteindelijk te gaan om een pratende Nijntje-pop.

"Ik heb die irritante pop nog geen dag daarvoor in de plasticcontainer gegooid", vertelt Almeerder Rick. "We hadden de pop nog geen week in huis en hij hield maar niet op met geluid maken."

Het lijkt erop dat het inderdaad gaat om de Nijntje die beveiliger Rafael tijdens zijn nachtdienst hoorde zeggen 'joehoe, ik ben hier', en even later 'ik ben verstopt, hier ben ik'. Hij sloeg alarm, waarop vier politie-eenheden op zoek gingen naar de insluiper.

Rick vindt het erg vervelend dat 'zijn' pratende speelgoed voor zoveel commotie heeft gezorgd en biedt daarvoor zowel beveiliger Rafael als de politie zijn excuses aan. De irritante pop hoeft hij niet terug.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel