Partij voor de Dieren stelt bomen centraal in verkiezingscampagne

ALMERE • Zo 21 november 2021 | 10:00 • Zondag 21 november 2021 | 10:00

De Partij voor de Dieren wil van bomenkap een verkiezingsthema maken. Dat zegt Jesse Luijendijk, die zondag door de Almeerse leden wordt aangewezen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart. "Je merkt dat de enorme bomenkap lééft in Almere", aldus Luijendijk in het programma Over Flevoland Gesproken.

De Partij voor de Dieren heeft de afgelopen tijd actie gevoerd tegen de voorgenomen kap langs de Westerdreef. Luijendijk: "Almere is trots op het groene gehalte van de stad, zegt iedereen. Maar ondertussen gaan we gewoon door met grootschalig kappen. Zo wordt Almere ieder jaar een stukje minder groen." De lijsttrekker kondigt aan dat zijn partij de komende tijd fel gaat inzetten op het behoud van het bos Pampushout. "De gemeente wil Pampushout gaan bebouwen, terwijl dat toch echt een groene long is van Almere."

Bij de laatste verkiezingen sleepte de Partij voor de Dieren als nieuwkomer in de Almeerse gemeenteraad drie zetels in de wacht. Jesse Luijendijk denkt dit aantal zeker vast te kunnen houden in maart. Hij staat bij een goede verkiezingsuitslag niet afwijzend tegenover deelname aan het college. "Dan zal er wel echt iets moeten veranderen, want wij denken dat het op dit moment niet goed gaat. Als we niet meer aan klimaat doen, staat de polder over 50 tot 100 jaar onder water."

Ook de bestuurscultuur in Almere moet anders, vindt Luijendijk. "Je ziet dat dit college er best wel goed in is om de stad tegen zich in het harnas te jagen. Dat moet anders. Je moet echt samen met de stad gaan besturen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel