Protest tegen kap bomen Westerdreef

ALMERE • Zo 31 oktober 2021 | 10:13 • Zondag 31 oktober 2021 | 10:13

De Partij voor de Dieren en de SP hebben zaterdag gedemonstreerd tegen de bomenkap aan de Westerdreef in Almere. Rond de 70 deelnemers trokken volgens de organisatoren van de Westerdreef naar de Markt in Haven. Daar was een manifestatie.

Jesse Luijendijk, de fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Almere, noemde het waanzin dat de gemeente 137 volgens hem gezonde bomen wil kappen. "Bomen die we keihard nodig hebben in onze strijd tegen de klimaatverandering", zo zei hij. SP'er Eibert Draisma wees er op dat de bomen 'probleemloos ook de laatste drie stormen hebben doorstaan'.

De gemeente wil de bomen kappen omdat ze volgens een trekproef onveilig zijn. De SP zet daar vraagtekens bij en heeft een boomexpert uit Wageningen ingeschakeld. Die denkt dat de bomen op de helft van hun levensduur zijn en nog zeker veertig jaar mee kunnen. In de buurt zelf vinden veel mensen dat de bomen moet blijven, maar er zijn ook voorstanders van de kap.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel