Schade door zwaar vuurwerk bij gemeentehuis

ZEEWOLDE • Ma 22 november 2021 | 10:11 • Maandag 22 november 2021 | 10:11

Het gemeentehuis van Zeewolde is in de nacht van zondag op maandag beschadigd geraakt door het afsteken van zwaar vuurwerk. Bij de onderdoorgang tegenover de HEMA zijn ramen gesneuveld en er is rookschade.

Om 3.45 uur maandagmorgen kwam een melding binnen bij de hulpdiensten. De brandweer trof zwartgeblakerde muren aan en meerdere gebroken ruiten.

Volgens de gemeente is de schade 'enorm'. Zo kan op de begane grond niet gewerkt worden. Het is niet bekend wat het precieze schadebedrag is. Ook is onduidelijk welk motief er achter de vernieling zit. Vooralsnog is er niemand aangehouden. Burgemeester Gerrit Jan Gorter laat wel weten dat het incident 'heel erg leeft' onder de inwoners van Zeewolde.

Autobrand
Drie kwartier voor de knal bij het gemeentehuis moest de brandweer al uitrukken voor een melding van een autobrand aan de Horsterweg. Het is niet bekend of er een verband is met de latere explosie bij het gemeentehuis. Volgens Gorter was het een geluk dat de brandweer net terug was op de kazerne, en daarna gelijk kon uitrukken voor de explosie bij het gemeentehuis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel