Weerwind: Gemeente krijgt één legale wietteler

ALMERE • Di 23 november 2021 | 12:10 • Dinsdag 23 november 2021 | 12:10

Almere krijgt één wietteler die meedoet aan het landelijke experiment met legale hennep- en hasjproductie. Dat blijkt uit een brief die burgemeester Weerwind heeft gestuurd aan de gemeenteraad. Waar die wietteler precies komt te zitten, hangt nog af van de vergunningverlening.

Coffeeshops mogen nu wel softdrugs verkopen, maar officieel kunnen ze die alleen illegaal aankopen omdat het is verboden om wiet te telen. Het 'experiment gesloten coffeeshopketen' moet duidelijk maken of legale wietteelt dat probleem kan oplossen.

Er komen maximaal tien telers, verspreid over het land. Er waren in totaal 147 gegadigden, van wie een aantal zich in Almere wilde vestigen. Burgemeester Weerwind heeft bepaald dat er in zijn stad plek is voor één teler. Hij wijst de gemeenteraad erop dat alle deelnemende telers zijn getoetst op integriteit in een zogeheten Bibob-onderzoek.

"Wij staan in nauw contact met de lokale teler over de ontwikkeling van een goede en veilige teelt van hennep en hasjiesj in Almere. Ook de politie, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, het Openbaar Ministerie en de Inspectie van Justitie en Veiligheid zijn hierbij betrokken", schrijft Weerwind.

Het is de bedoeling dat de legale wietteelt in de tweede helft van volgend jaar kan worden verkocht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel