Voorrang op woning voor leraren die in Lelystad komen werken

LELYSTAD • Wo 24 november 2021 | 12:19 • Woensdag 24 november 2021 | 12:19

Leerkrachten die in Lelystad komen werken krijgen voorrang op een huurwoning bij woningcorporatie Centrada. In totaal komen er tien woningen vrij voor het huisvesten van leraren in het basis-, middelbaar- en speciaal onderwijs. Het gaat om een proef van twee jaar.

De voorrangsregeling lost het lerarentekort niet op, maar geeft een leerkracht een extra reden om te kiezen voor een vacature, zegt de gemeente. "Zeker ook gelet op de huidige woningmarkt in onze stad, kan huisvesting met voorrang een aantrekkelijk aanbod zijn voor een leerkracht die in Lelystad wil komen of blijven werken", aldus wethouder Adam Elzakalai. Na de proef wordt gekeken of het initiatief nog een vervolg krijgt.

Lelystad is niet de enige gemeente waarin leerkrachten voorrang krijgen bij een woning. Zo besloot de Almeerse woningcorporatie GoedeStede al in 2019 om vijftien woningen in de vrije sector beschikbaar te stellen voor leraren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel