Op zoek naar oude kinderfietsen

ALMERE • Wo 24 november 2021 | 13:42 • Woensdag 24 november 2021 | 13:42

Gemeente Almere zoekt nieuwe fietsen voor het kinderfietsenplan van de ANWB. In dat plan kunnen mensen hun oude fietsen doneren. Deze worden opgeknapt en uitgegeven aan kinderen die het niet breed hebben.

Sinds mei zamelt de organisatie van het kinderfietsenplan in Almere fietsen in. "Wij merkten op een gegeven moment dat de vraag naar de fietsen heel hoog was", zegt Nina van 't Sant van gemeente Almere. Er zijn al 210 fietsen uitgegeven, maar de organisatie zoekt nog meer fietsen want de voorraad is op. "Er is een flink tekort", zegt Van 't Sant. "Op dit moment merken we dat ongeveer 8000 kinderen en jongeren uit Almere echt een kinderfiets nodig hebben."

Wie een fiets over heeft, kan deze doneren aan het kinderfietsenplan van de ANWB. "Op dat moment worden ze naar de sociale werkplaats gebracht", legt Van 't Sant uit. De fietsen worden dan helemaal opgeknapt. Dan wordt de fiets aan een kind gegeven dat het nodig heeft." Volgens Van 't Sant zijn er geen specifieke eisen aan de fietsen. "Hoe meer fietsen, hoe beter."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel