Beslissing over openbaar toilet in centrum valt in januari

EMMELOORD • Vr 26 november 2021 | 10:07 • Vrijdag 26 november 2021 | 10:07

De gemeenteraad van Noordoostpolder moet in januari beslissen of er een openbaar toilet komt in het centrum van Emmeloord. Als het aan burgemeester en wethouders ligt komt er een openbare wc op het plein bij de Jumbo-supermarkt in de Lange Nering.

Het college geeft de voorkeur aan een toilet dat zichzelf reinigt. Daardoor is er nauwelijks onderhoud nodig. Mensen die er gebruik van willen maken betalen 70 cent. Volgens de gemeente moet er betaald worden om vandalisme te beperken.

Het CDA, D66 en de PvdA uit Noordoostpolder vroegen eind vorig jaar al om zo'n voorziening in het centrum van Emmeloord. Volgens de partijen is een wc onmisbaar. De gemeenteraad gaf het college de opdracht om een voorstel te komen en dat is nu uitgewerkt. Wethouder Haagsma: "Passend bij Gastvrij Emmeloord hebben veel winkels en horecazaken aangegeven dat gasten gratis gebruik mogen maken van hun toilet. Ondanks dat aanbod heeft de raad opdracht aan het college gegeven om ook een openbaar toilet te realiseren."

De bouw van het openbare toilet kost 112.000 euro. Voor het onderhoud is jaarlijks een budget nodig van 9.500 euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel