Deel Urk opnieuw aangewezen als veiligheidsrisicogebied

URK • Za 27 november 2021 | 15:09 • Zaterdag 27 november 2021 | 15:09

De gemeente Urk heeft opnieuw een gedeelte van het dorp aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dat betekent, net als vorige week, dat de officier van justitie kan besluiten om preventief fouilleren toe te staan. Ook zijn er op een aantal plekken camera's geplaatst. Deze maatregelen gelden van zaterdag 18.00 uur tot en met zondag 03.00 uur.

In de verordening staat dat de burgemeester opnieuw ernstig rekening houdt met ongeregeldheden in het dorp. Vorig week werden er nog zestien mensen aangehouden, de meesten werden betrapt op het bezit of het afsteken van zwaar vuurwerk. De gemeente zegt dat er door daadkrachtig optreden van de politie geen excessen zijn geweest. Ook hebben de ouderwacht, vertegenwoordigers van de kerk en andere inwoners de rellende jongeren aangesproken.


Het gedeelte van Urk dat als veiligheidsrisicogebied aangewezen is

In de weken daarvoor was het ook onrustig in het dorp. Zo brandde er een caravan uit, werd er zwaar vuurwerk afgestoken en werd er een politiebusje beklad met groene verf.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel