Kunstwerk Polderwind staat symbool voor fietsende schoolkinderen

MARKNESSE • Za 27 november 2021 | 15:50 • Zaterdag 27 november 2021 | 15:50

Het kunstwerk Polderwind symboliseert de naar school fietsende kinderen, die in de Noordoostpolder vrijwel altijd wind tegen hebben. Zaterdagmiddag is het kunstwerk, dat staat bij de entree aan de zuidkant van Marknesse, onthuld.

Het kunstwerk is een initiatief van de promotiecommissie van Marknesse. In eerste instantie was het de bedoeling dat een kunstenaar het ontwerp zou maken, maar dit zou al gauw tienduizenden euro's kosten. Daarop werd besloten om te kijken of iemand uit het dorp zelf een ontwerp zou kunnen maken. Myrthe Hilderink, die industrieel product ontwerper is, werd daarom benaderd voor de klus. "Super leuk om te doen. Ik heb zelf jarenlang tegen de wind in gefietst naar school, dus ik kon mij wel inleven in het ontwerp."

Volgens Mery van Diepen van de promotiecommissie heeft het kunstwerk zo'n vijfduizend euro aan materiaal gekost. "MCM heeft het kunstwerk gemaakt, het arbeidsloon hebben ze geschonken." Vanwege corona duurde het een jaar langer dan gepland voordat Polderwind klaar was. Van Diepen: "Er waren geen materialen, dat was jammer. Nu zijn de materialen ook nog wat duurder, maar gelukkig staat het er nu. We zijn er trots op."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel