Kunstenaars vieren 45e verjaardag met tour langs 45 ateliers

ALMERE • Zo 28 november 2021 | 17:48 • Zondag 28 november 2021 | 17:48

De Stichting Art Culture heeft de 45e verjaardag van Almere aangegrepen om een route te organiseren langs 45 ateliers in de stad. Tijdens de 'Route 45' zijn bezoekers welkom bij een keur van lokale kunstenaars.

"We noemen het route 45 omdat het lijkt op route 66", zegt Muriël van der Wal van de Stichting Art Culture. Route 66 is de befaamde autoroute dwars door de Verenigde Staten. "Iedereen kent dat logo en route 45 maakt het mogelijk om door te tellen naar route 46 en route 47." De stichting wil de open atelierroute elk jaar tot en met de 50-ste verjaardag van Almere organiseren. "Dan staat de kunstroute goed op de kaart", zegt Van der Wal.

Eén van de deelnemende kunstenaars is Jos Bregman. Hij maakt kunstwerken van hout en hij werkt vanuit een stal in Almere Oosterwold. "Ik vond het een leuk initiatief en ik vind het leuk om met nieuwe mensen in contact te komen.'' Een aantal Almeerders bezocht Bregman in zijn atelier. "We kregen een mooie folder in de bus met allemaal locaties en we dachten, het is droog, het is zondag, we gaan even kijken'', zegt een bezoeker. "We zijn net even wezen kijken bij een kunstenares in de Vogelakker en daar hebben we hele mooie dingen gezien. Ik ben benieuwd wat we hier zullen tegenkomen."

Bedenker van de route, Marie-Josée Röselaers ziet het als een mooie manier om kunstenaars in Almere de kans te geven zichzelf in de kijker te spelen. Ze besprak haar idee met de Stichting Art Culture en met diverse kunstenaars in Almere en iedereen reageerde enthousiast op het idee. "Zo kunnen mensen in de wijk bij de plaatselijke kunstenaar over de vloer komen. Daar kunnen ze geweldige cadeautjes kopen voor de feestdagen." Röselaers wil met de route kunstenaars een steuntje in de rug bieden. "De afgelopen tijd hebben kunstenaars weinig mogelijkheid gehad om te exposeren. Dus dit is een extra manier om aan inkomsten te komen voor ze."

De route wordt gehouden in het laatste weekend van november én op de laatste dag van de maand. Op 30 november, de verjaardag van Almere, is de route dus ook open. De kaart met deelnemende ateliers is te vinden op de site van de Stichting Art Culture.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel