Blijdschap over prioriteit verbreding N50

NOORDOOSTPOLDER • Ma 29 november 2021 | 21:14 • Maandag 29 november 2021 | 21:14

Raadslid Johan Goos van het CDA in Noordoostpolder is blij dat demissionair minister Barbara Visser van Infrastructuur en Waterstaat prioriteit geeft aan de verbreding van de N50. "Wij roepen al jaren dat het een gevaarlijke weg is, dat 'ie verbreed moet worden. Wij zijn heel blij dat Arcadis bevestigt dat het een gevaarlijke weg is en verbreed moet worden", vertelt Goos.

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft Visser dat het deel tussen Kampen-Noord en de Ramspolbrug aangepakt moet worden vanwege de verkeersveiligheid. Dat blijkt uit een rapport van ingenieursbureau Arcadis. Volgens de onderzoekers is een verbreding van de weg relatief eenvoudig en efficiënt. Door de aanpassing wordt voor miljoenen aan schade door ongelukken bespaard, waarmee de geschatte kosten van 14,4 miljoen euro worden gecompenseerd.

Goos hoopt op actie
"Niet meer praten, maar aan de slag", vindt Goos, die blij verrast was door het nieuws. "Ik had hierop gehoopt. Ik wist dat ze in de Tweede Kamer met de N50 bezig waren, maar niet met dit rapport. Ik ben er blij mee." Voor de korte termijn verandert er nog weinig. Komend jaar wordt verder onderzoek gedaan naar veiligheid op N-wegen. Ook wordt er gekeken naar gevaarlijke kruispunten. Visser schrijft aan de Tweede Kamer dat daarna een definitieve lijst wordt opgemaakt van wegen die prioriteit krijgen, op basis van zaken als risico op een ongeluk en de kosten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel