Eerste elftal van ASVD moet vroeg uit de veren voor training

DRONTEN • Wo 1 december 2021 | 21:28 • Woensdag 1 december 2021 | 21:28

De voetballers van het eerste elftal van ASV Dronten moeten donderdag vroeg hun bed uit. Door de nieuwe coronamaatregelen mogen leden van amateurclubs na 17.00 uur niet meer trainen. Daarom bedacht ASV Dronten een oplossing: vroeg trainen en daarna gezamenlijk ontbijten.

De spelers verzamelen zich om 5.30 uur op de club, vertelt Patrick Posthuma van ASVD. "We hebben afgesproken om een uur te trainen", zegt Posthuma. "Het is een unieke ervaring, denk ik. We willen graag aan de bak blijven."

Posthuma denkt dat het alternatief op dit moment de enige oplossing is voor de spelers. "Het grootste deel is gewoon aan het werk om 16.00 uur en is pas na 17.00 uur thuis. Dat biedt ons niet meer de kans om op het veld te komen."

Posthuma hoopt nog op uitzondering voor amateursport
De trainer denkt dat de vroege training een eenmalige actie is. Posthuma: "Laten we hopen dat we straks tot 20.00 uur mogen gaan trainen", zegt Posthuma. Hiermee doelt hij op de oproep van de KNVB aan het kabinet om sporten na 17.00 uur toch toe te staan.

Daar lijkt het kabinet voorlopig geen gehoor aan te geven. Demissionair premier Rutte zei tijdens het coronadebat geen uitzondering te willen maken voor amateursporters tijdens de avondlockdown.

Trainer begrijpt eventueel stilleggen van competitie
Als trainen na 17.00 uur niet mogelijk is, overweegt de KNVB de competitie volledig stop te zetten en eerder de winterstop in te gaan. Een logische keuze, vindt Posthuma. "Als je niet kan trainen in de avonduren dan is het denk ik toch een logisch verhaal om de competities te cancelen en alvast de winterstop in te gaan. Je moet wel voorbereid aan de start staan zaterdag. Dat kan echt alleen als je doordeweeks met elkaar aan de bak gaat."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel