Stoet verlichte tractoren maakt tocht door Noordoostpolder

FLEVOLAND • Zo 5 december 2021 | 16:00 • Zondag 5 december 2021 | 16:00

Een lange stoet van vijfenzestig met lichtjes versierde tractoren heeft zaterdagavond weer een toer door Noordoostpolder gemaakt.

"We zijn begonnen met dertien vrienden", vertelt Dean Schouten. We wilden een tochtje met de trekker maken omdat we geen auto hadden. Toen zei een vriend: 'wat als we er lichtjes in hangen, dan hebben de mensen waar we langs rijden ook nog wat te zien'."

De eerste keer was een groot succes en dus wilde de vriendengroep opnieuw maken. "We hebben het gedeeld op social media en het ging als een malle. Iedereen schreef in en toen kwamen we uit op ruim zestig aanmeldingen", aldus Schouten.

De stoet vertrok vanuit Emmeloord en reed een uitgebreide route door de Noordoostpolder. "We rijden eerst naar Bant dan Rutten en in Creil maken we een tussenstop om wat te eten", vertelt Rik van der Tol, die samen met Schouten, Hugo Smit en Robin Vos de tocht organiseerde. "Van Creil gaan we door naar Espel, dan Tollebeek en via Nagele weer terug naar Emmeloord waar we nog langs een aantal verzorgingstehuizen rijden om wat licht te brengen."

De deelnemers hadden hun best gedaan om hun trekker te versieren. "We hebben de boel een beetje op lopen stoken", zegt Rik. "Wie zijn trekker het mooist versiert, krijgt een kratje bier." Tijdens de trekkertocht stond er veel publiek langs de kant te kijken. Volgens de vriendengroep is een traditie geboren en gaan ze volgend jaar zeker weer een tocht maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel