Druk sinterklaasweekend voor helpende Rotaryclubs

ALMERE • Zo 5 december 2021 | 16:39 • Zondag 5 december 2021 | 16:39

Het was een druk weekend voor Sinterklaas en zijn Pieten. De drie Rotaryclubs uit Almere schoten de goedheiligman daarom te hulp. Ze vulden ruim 125 zakken met cadeaus en lekkers en bezorgden die bij gezinnen die het niet breed hebben.

"Ieder jaar hebben we de banketstavenactie", legt Anita Ekas van Rotary Club Almere uit. "Van de opbrengst financieren we deze actie." Almere City FC stelde T-shirts en waardebonnen om te sporten beschikbaar en ook sponsors als Sligro en Intertoys deden een duit in het zakje. Letterlijk, want de 125 sintzakken waren volgens de bezorgvrijwilligers zwaar dit jaar.

Zenuwcentrum
Een grote hal op een van de industrieterreinen van Almere fungeerde de afgelopen weken als zenuwcentrum van de actie. Een twintigtal leden van de Rotary clubs werden bij het inpakken geholpen door leden van Inner Wheel en studenten van ['endzjin]. Zij vulden de zakken met voor ieder kind een passend cadeau.

Hulpsinterklaas
Een groot aantal leden van de Rotaryclubs ging dit weekeinde op pad om de zakken te bezorgen. "Van de Voedselbank Almere, het Leger des Heils en de Stichting Wensjes hebben we adressen van gezinnen gekregen", aldus Heidi Markus van Rotary Club Almere New Town. Zij speelde zaterdagmiddag voor hulpsinterklaas en bezorgde vijf zakken in Almere Haven. "Je schrikt wat een verborgen armoede er is. Gezinnen die echt geen cadeautje voor hun kinderen kunnen kopen. En die kinderen horen dan op school wat hun klasgenootjes gekregen hebben. Hoe leg je dat uit? Met deze actie zorgen we er in ieder geval voor dat 125 gezinnen in Almere een mooie pakjesavond kunnen vieren."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel