Arte College staat stil bij Paarse Vrijdag met non-binaire vlag

ALMERE • Ma 6 december 2021 | 13:36 • Maandag 6 december 2021 | 13:36

Op het Arte College in Almere wordt vrijdag een non-binaire vlag opgehangen. Dat gebeurt in het kader van Paarse Vrijdag, waar scholieren en docenten door het dragen van paarse kleding aandacht vragen voor seksuele- en genderdiversiteit.

Het Arte College staat extra stil bij deze dag met het hijsen van de non-binaire vlag, die vijf bij drie meter lang is. Het object komt te hangen aan de zijkant van de middelbare school.

Het initiatief is onder meer van de Stichting Winterpride, die zich er op richt om de acceptatie van de LHBTIQ-gemeenschap te verbeteren. Voorzitter Suzanne van der Laar vindt het belangrijk dat mensen zichzelf kunnen zijn. "We vragen op scholen aandacht dat iemand op jongens of meisjes valt of beide genders heeft, en gewoon mens is."

Transpad
Van der Laar legt uit dat voor Almere is gekozen omdat het een grote stad in ontwikkeling is. "En het Arte College is een diverse school, daarom willen we hen de primeur geven." Ook wijst Van der Laar erop dat Almere de eerste Europese stad was die een zogeheten transpad aanlegde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel