Bestuurder dollemansrit doorgestuurd naar de kantonrechter

EMMELOORD • Di 7 december 2021 | 16:00 • Dinsdag 7 december 2021 | 16:00

De 19-jarige motorrijder die op 1 juni in Emmeloord een dollemansrit zou hebben veroorzaakt, moet zich verantwoorden bij de kantonrechter. Bij de politierechter in Lelystad werd dinsdag duidelijk dat de zaak hiervoor 'licht' genoeg is.

De motorrijder ging er met hoge snelheid vandoor toen hij zag dat agenten een politiecontrole wilden uitvoeren. De man reed 130 kilometer per uur over de Lange Dreef, waar een maximumsnelheid van 50 is toegestaan.

Op de Kettingstraat negeerde hij het bord dat eenrichtingsverkeer aangeeft en op de Noordzijde stak hij op zo’n manier over dat de bestuurder van een lesauto hard op de rem moest trappen. De rit eindigde in de Wenmaekersstraat. Hier reed hij volgens de officier met 80 kilometer per uur over de stoep, remde plotseling en kwam toen ten val. De motor werd vervolgens in beslag genomen en de bestuurder werd aangehouden. Het is niet bekend wanneer de kantonrechter zich over de zaak buigt.

De kantonrechter behandelt, net als de politierechter, eenvoudige strafzaken. Het verschil tussen deze twee is dat de politierechter misdrijven behandelt zoals diefstal en vernieling, de kantonrechter behandelt overtredingen zoals door rood licht rijden en wildplassen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel