Jongeren zorgden toch voor grimmige sfeer in dorp, zeven aanhoudingen

URK • Di 7 december 2021 | 19:21 • Dinsdag 7 december 2021 | 19:21

De politie op Urk heeft zaterdagavond zeven jongeren aangehouden. Dat laat de gemeente Urk dinsdagavond weten. Volgens de gemeente waren veel jongeren als Zwarte Piet verkleed. Een aantal van hen zou hebben gezorgd voor een grimmige sfeer in het dorp.

Twee van de aangehouden jongeren zijn minderjarig en konden dezelfde avond naar huis. De vijf anderen zijn naar het cellencomplex in Zwolle gebracht en daar verhoord. Momenteel zit er niemand meer vast.

Vier verdachten zijn door de politie aangehouden voor het afsteken van vuurwerk en voor vernieling. Drie andere jongeren zijn aangehouden, omdat ze vuurwerk bij zich hadden. Bij de actie heeft de politie diverse 'shells' en nitraten in beslag genomen. Dit vuurwerk wordt vernietigd.

Het was de derde zaterdagavond op rij dat de gemeente Urk gebruikmaakte van cameratoezicht. Op meerdere plekken binnen de bebouwde kom was cameratoezicht geplaatst. Ook de ouderwacht op Urk was zaterdag op straat. Zij gingen op verschillende plekken in gesprek met de verklede jongeren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel