Derde weekend op rij cameratoezicht, maar Urk is geen risicogebied meer

URK • Za 4 december 2021 | 15:55 • Zaterdag 4 december 2021 | 15:55

Voor de derde zaterdagavond op rij maakt de gemeente Urk gebruik van cameratoezicht op meerdere plekken binnen de bebouwde kom. Dit weekend is het dorp alleen niet meer aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Signalen van mogelijke onrust zijn er echter nog altijd wel. Dat heeft de gemeente zaterdagmiddag bekendgemaakt.

In de maand november beleefde Urk meerdere onrustige zaterdagavonden achter elkaar. In het begin van de maand was er onder een groep jongeren onvrede over een grootschalige scootercontrole. De week erop bleek de inmiddels welbekende rotonde aan De Akkers het toneel van brandstichting en zwaar vuurwerk.

In de week daarna pakte de gemeente en de politie groot uit, met preventief fouilleren, cameratoezicht en de inzet van de plaatselijke ouderwacht. Zestien (potentiële) relschoppers werden opgepakt. Zij hadden onder meer zwaar en illegaal vuurwerk op zak.

Vorige week was een gedeelte van de bebouwde kom van Urk opnieuw een risicogebied. Maar door inzet van politie en opnieuw de ouderwacht bleef het toen rustig. Wat een compliment van de gemeente opleverde.

Met het rustige weekeinde van vorige week in het achterhoofd ziet de gemeente nu geen reden om het dorp aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied. Wel zijn dus op diverse plaatsen nog camera's werkzaam om zo de situatie te volgen. De camera's worden tussen zaterdag 18:00 uur en zondagochtend 03:00 uur in de gaten gehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel