Theatergroep Suburbia maakt film over toeslagenaffaire

ALMERE • Do 9 december 2021 | 12:18 • Donderdag 9 december 2021 | 12:18

Theatergroep Suburbia uit Almere gaat voortaan ook films maken. Daarvoor heeft Suburbia een filmgroep opgericht. De opnamen voor de eerste film 'Gewoon Mens' zijn op dit moment aan de gang. Deze film is gebaseerd op de toeslagenaffaire.

Filmmaker Melvin Simons heeft voor dat thema gekozen, omdat hij vindt dat we nooit mogen vergeten wat er is gebeurd. De film volgt het leven van Mens die 'langzaam in de nachtmerrie van de toeslagenwereld terecht komt'. Ondanks het zware thema is de film ook luchtig en grappig, volgens Simons.

Er worden momenteel opnamen gemaakt in de WTC-toren op de redactie van 1Almere en Easy FM en in een leegstaand kantoor. Ook in de Kunstlinie wordt gefilmd.

Simons wil films maken die zijn geïnspireerd op de actualiteit en wil daarom dat ze in korte tijd gemaakt worden en vertoond. Hij hoopt dat 'Gewoon Mens' in februari te zien zal zijn. Of dat in een bioscoop gebeurt of online weet hij nog niet. De ambitie van Simons is om met Suburbia zeker twee films per jaar te maken.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Omroep Flevoland en 1Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel