Politieke partijen op de bres voor ondernemer wegrestaurant Onderweg

ALMERE • Ma 13 december 2021 | 16:49 • Maandag 13 december 2021 | 16:49

Twee Almeerse politieke partijen schieten ondernemer Yu Chou van wegrestaurant Onderweg in Almere te hulp. Het restaurant langs de snelweg A6 is sinds de verbreding door een metershoge talud nog amper te zien vanaf de weg. Chou wil daarom, net als zijn buurman McDonalds, een hoge reclamemast plaatsen. Maar dat mag niet van de gemeente.

Gek, vinden de Almeerse ChristenUnie en AP/OPA. Zij stellen daarom schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. "Kan het college aangeven waar het adagium 'gelijke monniken, gelijke kappen' in dit geval is gebleven?", schrijft AP/OPA. De ChristenUnie voegt toe: "Waarom is er wel één mast geplaatst, en doet plaatsing van een tweede mast 'afbreuk aan de omgeving'?"

Dat laatste is één van de argumenten van de gemeente om de vergunning voor zo'n mast te weigeren. Het past namelijk niet in het bestemmingsplan, het is niet ruimtelijk inpasbaar en een tweede reclamezuil tast de kwaliteit van de omgeving aan.

Met deze argumenten nemen de Almeerse politieke partijen voorlopig geen genoegen. Zo wil de ChristenUnie dat de gemeente op zoek gaat naar een oplossing voor de ondernemer zodat zijn restaurant beter zichtbaar wordt. De partij maakt zich zorgen over de situatie rondom het restaurant. "Aangezien de wegwerkzaamheden nog maanden zullen voortduren, rekening houdend met de komst van de Floriade in het omliggende gebied, horen we graag welke (tijdelijke) maatregelen er eventueel in de tussenliggende periode genomen kunnen worden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel