Meerdere auto-ongelukken door gladheid

FLEVOLAND • Do 23 december 2021 | 10:05 • Donderdag 23 december 2021 | 10:05

Door de gladheid zijn donderdagochtend meerdere auto-ongelukken gebeurd in Flevoland. Bovendien waren de snelwegen A6 en A27 enige tijd afgesloten. Dat meldt de politie.

Op de A6 bij Almere Haven botsten twee auto's op elkaar, waarbij de voorste auto naast de kant van de weg belandde. De bestuurder van die auto liep nek- en hoofdpijn op. Daarna gebeurde nog een ongeluk op dezelfde plek, ook met twee auto's. Het is onbekend hoe het met de inzittenden van die voertuigen is.

Nog meer ongelukken
Op diezelfde A6 klapten vier voertuigen op elkaar bij Almere. De bestuurders raakten niet gewond. Volgens de politie zijn de voertuigen zo zwaar beschadigd dat ze moeten worden weggesleept.

Op de A27 in Almere reed rond hetzelfde tijdstip een automobilist tegen de vangrail aan. Later botsten daar ook nog twee auto's op elkaar.

Op de Gooiseweg bij Zeewolde belandde een voertuig op de kop in de berm (zie foto). De bestuurder kwam met de schrik vrij, laat de politie weten. Een automobilist op de Waterlandseweg in Almere raakte ook van de weg door de gladheid.

Gladheid blijft langer bestaan in noorden
Het KNMI had donderdagochtend code oranje afgegeven. Het blijft het langste glad in het noordoosten van het land. Dat werd later op de donderdagochtend duidelijk. Een vrachtwagen en auto botsten op elkaar op de Ramspolbrug bij Ens. Op Urk klapte een automobilist tegen een paal aan de Slenk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel