Opbrengst kerstcollecte voor Afrikaanse vissersvrouwen

URK • Vr 24 december 2021 | 11:15 • Vrijdag 24 december 2021 | 11:15

Zaterdag wordt op Urk en in Tollebeek weer de traditionele kerstcollecte gehouden voor Ethiopië en Eritrea. Deze keer is de opbrengst voor vissersvrouwen, die op de wal leren de netten te repareren.

"Het is elk jaar weer spannend hoeveel de opbrengst precies is", zegt Elske Schilder van de Interkerkelijke Stichting Ethiopië/Eritrea. Meestal levert de collecte rond de 100.000 euro op. "Er worden 12 melkbussen verdeeld over het dorp Urk en één in Tollebeek".

Van 12.00 uur tot 13.00 uur wordt de collecte gehouden. Mensen die willen doneren kunnen contant geld doneren in de bussen, maar ook via een QR-code aan de bus doneren. Dit jaar gaat het geld naar een nieuw project van de stichting. "We zijn net gestart met een heel mooi project op visserijgebied", zegt Schilder. "Daarbij worden vrouwen opgeleid om de visnetten te maken. Dat is om een keten op te zetten in de voedselverwerking zodat ze dit op den duur zelf kunnen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel